Фен на електронни цигари от САЩ беше хоспитализиран заради прекомерно пушене. Според Daily Mail

...
Фен на електронни цигари от САЩ беше хоспитализиран заради прекомерно пушене. Според Daily Mail
Коментари Харесай

На косъм от смъртта: Любител на вейповете изкашля литър кръв

Фен на електронни цигари от САЩ беше приет в болница поради прекалено пушене. Според Daily Mail мъжът е бил на ръба на гибелта, откакто е изкашлял литър и половина кръв .

45-годишният Дъстин Фицджералд е бил откаран по неотложност в болница след кръвотечение от гърлото му. Фенът на вейпа от известно време е страдал от тежка кашлица, а лекарите са му сложили диагноза бронхит. Когато обаче мъжът изгубил повече от литър кръв, се оказало, че казусът е доста по-сериозен. Отначало Фицджералд дори е бил подложен в поделение за инфекциозни пациенти, като са подоризали, че е страдал от туберкулоза или хепатит.

По време на лекуването обаче се оказва, че хемоптизата е породена от остра бактериална пневмония, която е резултат от несъразмерното пушене. Джъстин е признал, че е злоупотребявал с електронните цигари.

Лекарите са споделили, че маслата в е-течността са предизвикали инфектиране в белите му дробове, причинявайки струпване на течност в тях. Въпреки това, даже в болничното заведение, заставен да диша през кислородна маска, Фицджералд не е успял да устои на изкушението да направи няколко вдишвания. Но това го е довело до решението изцяло да откаже пушенето.

" Едва имах време да вдишам, когато дробовете ми внезапно се свиха, като че ли 10 слона застанаха на гърдите ми по едно и също време. Имах възприятието, че загивам. Уплаших се повече от кръвта! ", споделя Дъстин Фицджералд, обиден от несъразмерното пушене на вейп.

Фицджералд е минал към вейпове, виждайки ги като безвредна опция на стандартните цигари. Така мъжът се опитал да се отърве от навика да пуши по няколко кутии дневно. Въпреки това, скорошни проучвания демонстрират, че изпаряването разрешава на пневмококовите бактерии да се придържат по-лесно към тъканните кафези, покриващи дихателните пътища, увеличавайки риска от респираторни инфекции.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР